Succesvol lustrumcongres SchouderNetwerk Zeeland
Ter ere van het 5-jarig bestaan van het SchouderNetwerk Zeeland (SNZ) vond donderdag 20 april in Middelburg het lustrumcongres 'Schouder aan Schouder' plaats. Daarbij waren ruim 150 aanwezigen, waaronder huisartsen, orthopeden, fysiotherapeuten, bedrijfs- en sportartsen en osteopaten.
ZEELAND - SchouderNetwerk Zeeland is een groep van 42 Zeeuwse fysiotherapeuten die als doel hebben de schouderfysiotherapie in de provincie Zeeland te optimaliseren. Door middel van specifieke scholing en cursussen wordt het kennis- en vaardigheidsniveau wat betreft de schouder verbeterd en er wordt samenwerking en afstemming gezocht met andere hulpverleners in Zeeland die zich ook specifiek met de schouder bezig houden.

Het congres werd georganiseerd door leden en bestuur van SNZ en door orthopeden van ZorgSaam en ADRZ. Terugkijkend op het congres zegt een tevreden voorzitter van SNZ Wilko Vermue: "Ik denk dat het een geslaagd congres was, goed bezocht, goede sprekers en gevarieerde onderwerpen". Totale schouderprothese, richtlijnen voor behandeling na frozen shoulder en schouderfracturen, echografie, calcificaties in de schouder, neurologische aandoeningen, onderzoeksmodellen en huisartsenrichtlijnen kwamen aan de orde. Dus voor ieder wat wils. Het congres werd ludiek en sportief afgesloten door Cees Bal, oud wielrenner en mede-organisator van de Ronde van Zeeland 2017."

De orthopeden van ADRZ (G. de Maat) en van ZorgSaam (A. Karelse), zijn er duidelijk over: "De samenwerking moet goed en eenduidig zijn. Het is van belang voor de patiënten in Zeeland dat alle zorgverleners op een hoog niveau zitten qua kennis en inzicht. En dat de lijnen tussen 1e en 2e lijns zorgverleners kort zijn . Zo'n congres als deze draagt daar erg aan bij, en we denken dat we trots kunnen zijn dat zo'n congres in het Zeeuwse georganiseerd is".

Bron en foto: (Ons Eiland Schouwen Duiveland)