Het team in ZorgSaam


afbeelding Anne Karelse
Anne Karelse
Orthopedisch Chirurg

Dr. Anne Karelse

Anne Karelse is opgegroeid in Zeeland en na het Goese Lyceum studeerde ze geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen. Ze specialiseerde in orthopedie en traumatologie aan de universiteit van Gent. Daarop volgde een fellowship schouderchirurgie gedurende een jaar in Engeland bij Dr. Copeland en Dr. Levy, en in Kaapstad, Zuid-Afrika, bij Dr. De Beer.

Sinds 2006 werkt zij als orthopeed met als subspecialisatie schouderchirurgie in ZorgSaam Ziekenhuis Terneuzen en het Universitair Ziekenhuis in Gent. Veel ervaring werd opgebouwd in arthroscopische en open schouderchirurgie, waaronder prothesiologie.
In het Universitair Ziekenhuis verzorgt zij mede de opleiding van orthopedisch chirurgen en fellows schouderchirurgie.

In 2015 is ze gepromoveerd op het onderwerp:

SHOULDER ARTHROPLASTY: GLENOID WORRIES; Anatomical and biomechanical considerations of the glenoid.
U kunt hier dit proefschrift inzien.
 
afbeelding Margot Wauters
Margot Wauters
Secretaresse

Margot Wauters

Als secretaresse van dr. Karelse ben ik uw aanspreekpunt aan de telefoon en aan de balie. Ik maak uw afspraken voor beeldvorming, preoperatief spreekuur , labo en andere artsen indien nodig. Ook zorg ik dat u zowel pre- als postoperatief alle nodige informatie en documenten meekrijgt. Ik vul u medisch dossier aan waar nodig en overleg met dr. Karelse als u speciale vragen heeft.
 
afbeelding Anne Meerburg Wondergem
Anne Meerburg Wondergem
Fysiotherapeut

Anne Meerburg Wondergem

Anne werkt sinds 2007 als fysiotherapeut, eerst in een perifere fysiotherapiepraktijk, en sinds 2010 in ZorgSaam in Terneuzen. In dat jaar studeerde ze ook af als manueel therapeut. Sinds 2012 werkt ze op de poli van dokter Karelse.

Anne begeleidt de patiënten in een revalidatie traject na een operatie, maar ook niet geopereerde patiënten welke bijvoorbeeld herstellen van een frozen shoulder, kunnen bij haar op controle komen. Ze meet de vorderingen, past de oefenschema s aan en communiceert met uw eigen fysiotherapeut. Ze werkt steeds samen met Dr Karelse zodat altijd overlegd kan worden. Ook behandelt ze samen met haar collega's, Anouk Jongman en Henk Huys, poliklinische patiënten met schouderklachten en is ze lid van het Schoudernetwerk Zeeland.
 
afbeelding Evelien Kerkhof
Evelien Kerkhof
Fysiotherapeut

Evelien Kerkhof

Evelien is in 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is naast haar werkzaamheden in de perifere praktijk sinds 2019 werkzaam op de poli van Dr. Karelse. Hiermee is ze zowel betrokken bij de diagnosestelling en/of het behandeltraject in het ziekenhuis, als bij de fysiotherapeutische (na)behandeling in de perifere praktijk. Evelien is lid van het Schoudernetwerk Zeeland.

"Binnen het schouderteam worden krachten gebundeld en komen kennis en ervaring samen, hier komt mijns inziens de beste zorg uit voort. Iedere patiënt is uniek, wat in de praktijk betekent dat voor hetzelfde schouderprobleem soms een andere behandeling nodig is. Goed luisteren naar iemands verhaal over zijn of haar probleem is leidend voor een passende oplossing”
 
afbeelding Peter Van Ecken
Peter Van Ecken
Operatie-assistent

Peter Van Ecken

Peter werkt sinds 1990 als allround operatieassistent en hij is al sinds 2008 vakspecialist schouderchirurgie. Hij heeft ook vervolgopleidingen praktijkbegeleiding OK en management OK gedaan.

'Schouderchirurgie heeft sinds de start in 2006 van Dr. Karelse een eigen plekje gekregen op de operatiekamers van ZorgSaam.'

Vanaf dat moment heeft Peter jaarlijks kadavercursussen schouderchirurgie gevolgd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en het Universitair Ziekenhuis Gent. Gezamenlijke bijscholingen met de orthopeden en operatieverpleegkundigen van Terbruggen en jaarlijkse bijscholingen op locatie bij de industrie (leveranciers van de arthroscopische benodigdheden en protheses) worden gevolgd. Ook de meerdaagse "Shoulder Surgery for Sports Injuries Course" in Dublin Ierland werd in 2015 als bijscholing gevolgd.

'Bovengenoemde congressen en bijscholingen gebeuren meestal samen met Dr. Karelse zodat "we als team" ook samen geschoold en getraind worden om optimaal op elkaar ingespeeld te kunnen zijn.'

Peter verzorgt ook scholing aan de collega operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. Hij is nauw betrokken bij de planning van de ingrepen zodat vakspecialisten bij elk schouderprogramma aanwezig zijn, en samen met de materiaaldeskundige wordt ervoor gezorgd dat benodigde materialen steeds beschikbaar zijn. 'Dit om voor elke patiënt optimale condities te realiseren'.
 
afbeelding Lucienne Mercus
Lucienne Mercus
Operatieassistente

Lucienne Mercus

Lucienne is sinds 2013 werkzaam als allround operatieassistente en sinds 2014 maakt Lucienne deel uit van het team van vakspecialisten voor schouderchirurgie. Voor deze specialisatie volgt zij jaarlijks bijscholingen en cursussen met betrekking tot het volledige palet van schouderchirurgie. Hieronder vallen de jaarlijkse kadavercursussen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam samen met het team.

Lucienne volgde ook de meerdaagse "Shoulder Surgery for Sports Injuries Course" in Dublin in 2015. Als vakspecialist verzorgt Lucienne, samen met Peter, ook scholing aan de collega operatieassistenten en anesthesiemedewerkers.

'Ik heb ervaring als patiënt met schouderklachten, hierdoor is het makkelijk om me goed in te kunnen leven in de situatie van deze patiënten'.
 
afbeelding Danielle Schiewold
Danielle Schiewold Heberle
Operatieassistente

Danielle Schiewold Heberle

Danielle heeft in 2016 haar opleiding tot allround operatieassistent afgerond binnen Zorgsaam. Zij heeft voorafgaand aan deze de opleiding tot Fysiotherapeut gevolgd aan de Avans Hogeschool in Breda en daarna heeft ze in verschillende instellingen en praktijken gewerkt als fysiotherapeute.

Sinds 2017 is zij vakspecialist algemene Orthopedie en daarnaast maakt zij deel uit van het schouderteam. Ook zij volgt de jaarlijkste bijscholingen en cursussen.

'In mijn fysio tijdperk heb ik heel wat schouderproblematiek gezien. Het beperkt zijn in dagelijkse activiteiten of het niet goed kunnen uitvoeren van sport, kan een leven flink veranderen. Het geeft mij daarom veel voldoening om als operatieassistent deze patiënten te helpen, samen met dit kundig en enthousiast schouderteam '.
 
afbeelding Sandra de Jager
Sandra de Jager
Operatieassistente

Sandra de Jager

Sandra is allround operatieassistente sinds 1996 en vanaf 2007 werkzaam bij ZorgSaam in Terneuzen, met als vakspecialisatie schouderchirurgie sinds 2013. Evenals de anderen heeft zij sindsdien jaarlijks bijscholingen en cursussen gevolgd met betrekking tot schouderchirurgie.
 
Marijke Bleyenberg
Marijke Bleijenbergh
Operatieassistente

Marijke Bleijenbergh

Marijke heeft na het behalen van haar HBO-V diploma te Sint Niklaas, 2 1/2 jaar in Zwitserland gewerkt. In 1996 behaalde ze haar diploma van operatieassistente in het Catharina-ziekenhuis te Eindhoven en werkte daar tot 2000, daarna in het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch.

Sinds 2008 is ze werkzaam in ZorgSaam als allround operatieassistente. Sinds 2013 is ze nauw betrokken bij de schouderoperaties van dokter Karelse.

De jarenlange werkervaring zorgt voor flexibiliteit in haar werkhouding en dat past goed in het team.
 
Ingrid Boksic
Ingrid Boksic
Operatieassistente

Ingrid Boksic

Ingrid is allround operatieassistente en heeft in 2001 haar diploma behaald. De jaren op de operatie afdeling heeft Ingrid als allrounder op alle chirurgische disciplines ervaring opgedaan. Sinds 2016 heeft ze zich bij het schouderteam gevoegd.

De bijscholingen hebben haar enthousiasme in de schouderchirurgie alleen maar groter doen worden.

'Het is een gewricht wat je zoveel gebruikt en nodig hebt, en door mankementen hieraan zo pijnlijk kan zijn en beperkt in dagelijkse activiteiten. Het is fijn om te werken met het schouderteam om deze patiënten zo goed mogelijk te helpen. Hierbij is het noodzakelijk om bijscholingen te volgen en jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden voor iedere patiënt die bij ons wordt geopereerd'.
 
Jaschenka Ottink
Jaschenka Ottink
Operatieassistente

Jaschenka Ottink

Jaschenka werkt sinds 2010 als allround operatieassistent in Zorgsaam. In 2016 heeft ze de bijscholing en kadavercursus in Rotterdam gevolgd en sindsdien maakt ze deel uit van het schouderteam.

"Het schoudergewricht is een dagelijks zeer intensief gebruikt gewricht. Klachten hieraan zorgen al gauw voor beperkingen in het dagelijks functioneren. Het is geweldig dat een bevlogen team van specialisten ervoor kan zorgen dat deze beperkingen zoveel mogelijk opgelost worden. Ik vind het fijn om hier een stukje aan bij te dragen."